Loading

PRODUCENT WYROBÓW GARMAŻERYJNYCH I DAŃ GOTOWYCH

Firma Kotwica działa na rynku nieprzerwanie od 1958 roku, kiedy Józef Godlewski otworzył prywatny zakład masarski. Zakład masarski Godlewskiego szybko dał się poznać jako producent wysokiej jakości przetworów mięsnych i rzetelny partner w biznesie, co przysporzyło masarni wielu stałych odbiorców z terenu miasta Warszawa i okolicy. Wówczas rodzina Godlewskich nie przypuszczała jeszcze, że z czasem ich masarnia zostanie producentem wyrobów garmażeryjnych oraz gotowych dań w słoikach. Ten etap nastąpił później, wraz z rozwojem pierwszych sieci detalicznych i hurtowych zajmujących się sprzedażą dań gotowych. A poprzedził go jeszcze jeden ważny krok w historii firmy.

W latach 70. XX wieku Andrzej i Halina Godlewscy zdecydowali się na otwarcie restauracji w podwarszawskim Aninie. Obfitująca w tradycyjne potrawy karta dań spotkała się z ogromnym uznaniem klientów, co zrodziło pomysł na przekształcenie działającej lokalnie restauracji w zakład produkujący dania gotowe i wędliny o zasięgu krajowym. Tak też się stało. Na początku lat 80. powstał dzisiejszy producent wyrobów garmażeryjnych – firma Kotwica.

Początkowo firma funkcjonowała jako producent dań gotowych w słoikach i konserwach. Z czasem asortyment rozszerzono o gotowe dania mączne oraz wyroby garmażeryjne. W latach 90. nastąpił kolejny etap w rozwoju firmy – powstał zakład produkcyjny przystosowany do produkcji wyrobów zgodnie z normami unijnymi. Wraz z otwarciem nowego zakładu poszerzono gamę produktów oraz skalę sprzedaży.

Ogólnopolski producent wyrobów garmażeryjnych

Dzisiaj firma Kotwica zajmuje miejsce w ścisłej czołówce producentów dań gotowych w kraju. Jesteśmy znani i cenieni jako producent pierogów, uszek, krokietów, pyz i wielu innych przysmaków dostępnych zarówno w ramach oferty gotowych dań mącznych, jak i dań w słoikach. Cała produkcja odbywa się w zakładzie zlokalizowanym w Wiązownie pod Warszawą. Jest to bardzo dobre miejsce pod względem logistycznym, a powstający w sąsiedztwie węzeł komunikacyjny prowadzący do autostrady A2 i obwodnicy Warszawy dodatkowo ułatwi i przyspieszy transport naszych wyrobów do klienta.

Jako ogólnopolski producent wyrobów garmażeryjnych dysponujemy zakładem o powierzchni około 4000 m2 oraz kapitałem ludzkim w postaci 120 osób. Naszą produkcję stale nadzorują Wojewódzki Inspektorat Sanitarny oraz Sanepid. Zakład posiada również certyfikat BRC oraz audyty konsumenckie naszych odbiorców.

-

Marki własne

Asortyment obecnie produkowany jest pod trzema markami:

Kotwica | Taverna Dell’Ancora | Kulinarne Specjały